Om oss

Mitt foto
Utan Vaski, vår första lappis hade aldrig denna blogg sett dagens ljus. Han kom till oss som 3-årig ouppfostrad tjocksmock och förändrade våra liv fullständigt! Hans och mina åsikter om hur man beter sig som hund visade sig gå isär. Vaski blev den första av alla våra husdjur att beskriva sina vedermödor tex med matte i snöret. Han hade i viss mån gästbloggare vid namn Toker, den svarta kattkillen som redan fanns i huset tillsammans med Skrållan, kattjejen men vassa klor och skinn på nosen. Sen utökades flocken med Klinga, lappisprinsessan som hatade att gå ut i regnet, Syrran, röda kattjejen som kom efter att Toker gått till Regnbågslandet, Lummi, som kommit och gått under flera år men som tillslut fick bli vår alldeles egna tokfia, nytillskottet Blixten, en randig kattkille med stor aptit på livet men också matskålens innehåll och så Glittra, en yrhätta med en ständigt viftande svans och hennes valpar Humle och Dumle som redan gjort sig kända som bloggare.. Alla dessa pälsklingar har ibland något på hjärtat här i bloggen. Vaski, Toker, Skrållan, Cissan, Lummi, Klinga och Humle bor numera i Regnbågslandet men hör ibland av sig via himmelsk länk.

tisdag 31 mars 2009


Ännu en dag hos "nejmatten" med vovvarna. Det är okay även om jag inte får busa med dom svartvita. Jag har hört att den vita heter Lummi och den svartvita Snooze. Jag undrar om dom vet att jag är prinsessa?

Matte hämtade mig i det äckliga rullande huset och jag spydde som vanligt, blä!

Vi for till ett ställe med många som jag, alltså hundar, fast inte riktigt lika mig. En del var stora och andra var små. Matte puttade på mig och sa" tyst" då jag boffade. Petigt, tycker jag. Alla mattar satt på rad med oss vovvar vid fötterna utom en plattnosad en som låg i knäet på sin matte. Matte sa att jag var duktig då jag lade mig vid hennes fötter. Svårare saker kan jag faktiskt fast jag bara är 14 veckor!

Så var det någon som ropade "Klinga" och så fick vi gå in i ett rum med tanten som ropat. Hon stack mig i nacken den kärringen!

Sén åkte vi hem till Vaski, världens bästa storebror!

Prinsessan Klinga

fredag 27 mars 2009




Nu har jag kissat bredvid lådan igen för att visa mitt missnöje med den nya onödiga varelsen! Jag har gjort det flera gånger förut utan resultat. Min mage är lite i olag också för varje gång jag skall äta så sitter "den" och krafsar efter min svans. Om matte säger till "den" att låta bli min svans så glor "den" på mig så min matro ändå blir förstörd. Vad skulle dom med "den" till?


Jag är illafall nöjd med att ha fått in några fina smällar på nosen då "den" varit närgången, ha, ha!


Jag har också straffat matte och husse för detta förräderi genom att maooooaaa på natten! Såhär gör jag: Jag går sakta genom huset med början i köket, då jag närmar mig trappan upp så börjar jag maoooaaa, först lite tystare för att efter varje maoooo öka volymen. Jag drar också ut på ljudet ju närmare jag kommer. Med MYCKET ljudliga steg går jag uppför trappan för att tillslut stå utanför sovrumsdörren. Eftersom dom förrädarna har satt en ful grön grindhistoria framför dörröppningen så kan jag inte komma in där. Därför så tar jag i ordentligt med ett slutgiltigt: MAAAAOOOOUUUU!!!! Nu brukar jag vara nöjd efter att ha väckt hela familjen!


Med ett belåtet leende går jag och lägger mig i gästrummet, mitt alldeles egna rum!


Toker/King of Cats


onsdag 25 mars 2009


Jag har gett mig f-n på att mina hundar skall gå fint i koppel tillsammans. Det går sådär...Vaski boffar åt alla och drar som i forna dagar och Klinga hakar glatt på. Efter att jag visat mitt allra sämsta humör så...simsalabim, gick han kletad vid mitt vänstra ben och höll ögonkontakt! Inte kul att bli arg på Vaski för han blir lätt som en blöt fläck då. Naturligtvis så fattar jag att det får ta lite tid för honom att lära sig att ta det lugnt när Klinga är med. Men åhhh, mina armar!

Hoppas bara att ingen ser då jag kommer ångandes med två tokglada vovvar som drar åt olika håll. Jag är inte till min fördel då!

Man kan ju undra om jag är lagd åt det masochistiska hållet då jag utsätter oss för detta eftersom de går hur bra som helst var för sig.

Matte/

tisdag 24 mars 2009







Nu har jag fattat att jag skall vara hos den vita och den svart/vita på dagarna. Deras matte har fått för sig att jag är en vanlig hund men det skall vi nog bli två om! Det är BARA matte och husse som får säga "nej" till prinsessan Klinga. Idag försökte HON säga "nej" men då skrek jag, ha, ha, ha! Det är mitt bästa vapen. Jag har märkt att människor tycker det är pinsamt då vovvar ylar och skriker. Särskilt en liten näpen sak som lilla jag! Tyvärr så funkar inte detta på matte och husse, de har genomskådat mig, attans!
Vet ni, en annan dum sak hos DOM DÄR. Man får inte busa inne! Va, har ni hört så knäppt. Jag har ju märkt att dom vill busa med mig, men då kommer HON och säger"inget bus i mattes hus". Men det är ju inte MIN mattes hus, då måste väl jag få busa iallafall, eller hur?

Imorgon skall jag försöka få igång dom igen så får vi se vem som vinner, HON eller jag!

Prinsessan Klinga

måndag 23 mars 2009


Nu tar vi en tupplur!

Vaski och Prinsessan Klinga

Hon är tillbaka! För en stund se´n kom matte hem och hade Klinga med sig! Nu är allt som vanligt igen. Hon hälsade på mig genom att jucka på mig, tog sen en tugga av kattmaten och försökte att knycka mattes mössa ur korgen(hon misslyckades pga matte). Åh, vad jag är glad!

Vaski/storebror, igen

Så fort man vänder svansen till så händer det något. Klinga är borta! När jag hade blivit van vid henne så bara försvinner hon,suck.


Vaski/f.d storebror

söndag 22 mars 2009


Gängbus
Idag har jag busat med jättemånga andra vovvar! Först så var jag jätterädd och skällde ut dom bakom mattes ben. Då flyttade hon på sig och sa: Det där får du klara själv! Dom andra kom emot mig och nosade på mig...och så började vi busa! Åh, så kul. Jag glömde alldeles bort att bajsa som det var meningen att jag skulle göra. Det var så att jag hade sett ut ett jättebra ställe inne i värmen där jag hade tänkt bajsa men matte kom på mig just som jag skulle klämma. På med kopplet och ut! Men som sagt, då man busar glömmer man. Nu har det gått över. Om inte annat så finns ju mitt favoritställe inne i värmen kvar om inte matte eller husse kommer på mig!
Prinsessan Klinga

Valpledigt

Det tar på krafterna med valp i huset. Idag tog husse mig med till skogen igen så jag fick egentid. Idag var jag fågelhund. Att vara i skogen är det bästa som finns!

Vaski/husetbus

lördag 21 mars 2009

Utlånad
Igår var en spännande dag! Husse tog med mig i rullande huset och lämnade mig till Elin. Jag kommer ihåg henne. Hon var hos min förstamatte och gosade med oss valpar. För att bevisa även för henne att jag är prinsessa och inte hund, så visade jag mig från min allra bästa sida.
Senare fick jag och Vaski vara med om något nytt! Matte och husse och vi vovvar gick ut i skogen TILLSAMMANS och övade. Jag kan ju säga direkt att det var lilla jag som var lydigast. Vaski betedde sig som en lurk och drog omkring på först matte och se´n husse. Jag fick vara lös för jag är så duktig, ha!
Prinsessan Klinga

torsdag 19 mars 2009


Vaski, tungviktaren.
Husse tog med mig till sta´n en dag och vägde mig. Inte roligt. 24,4! Så går det när man byter foder och inte kan läsa på burken. Inte är det mitt fel iallafall! Jag bara äter, jag.
Den senaste tiden har husse varit hemma med oss och då matte kommit hem så har hon och jag gått på promenad. Snart har jag nog slängt av mig fettodräkten.
Jag har haft lite svårt att sova se´n Klingeling kom till oss. Nu har jag kommit på varför. Hon kliar sig så man vaknar. En dag så fann husse små svarta djur i hennes päls, blä så äckligt. Bara för det så fick jag också äcklig medicin i pälsen en dag fast jag aldrig skulle tillåta några kryp i min päls!
Ja, ja, det gjorde ju inte ont så det får väl gå. Hoppas bara hon snart slutar klia så jag får sova på natten!
Vaski/storebror

Konstiga djur(klielikli) i pälsen!

Första var matte( kliklikli) hemma med mig och sén( klielikli) husse. Jag har lärt mig(kliklikli) jättemycket. Husse rotade runt(klieliklieli) i min (klikli) päls en dag och fann små svarta (klielikli)djur.
Matte fick stora klidarren (klielikli) och städade och bytte i (kliklikli) sängen. Jag brukar få (kliklikli) ligga en stund i sängen(kliklikli) på kvällen, nämligen( kli).
Sén fick jag (kliakliakli) nå´t blött i nacken (klikli) och Vaski på rumpan också (klieliklielikli) och sén var det slut med buset (kliakliaklia). Det blöta var giftigt, sa matte( kliklikli).
Hoppas att det(kliaklia)hjälper snart för inatt(kliklikli) sov jag jättedåligt(kli) för att det kliade så.
Matte och husse(kliklikli) har förresten bytt namn på(kli) mig. Nu kallar dom mig(klikli) för Luseloppan. Det är väl inte(kli) snällt, väl?
Prinsessan Klia, nej jag menar Klinga

söndag 15 mars 2009


Helgkex

Matte och jag fick sovmorgon idag. Husse kiss och bajsade Klinga och mig och så fick jag gå upp till matte och fortsätta sova, gud va gött!

Efter en vecka utan motion så smällde husse till med värsta skogsturen idag. Jag fick upp ett spår på långöra som var alldeles färskt. Han stod säkert bakom ett träd och smög på oss. Se´n träffade vi en tant och farbror som sa att jag var snygg(vad annars).

Då vi kom hem blev det som vanligt. Klinga mötte mig i dörren och började busa. Jag glömde helt bort att jag alltid skall sitta i hallen för att få tassarna torkade. En bagatell tyckte jag men husse blev skitsur.

Igår fick jag såna där goa kex igen! Matte var grym och lade dom lite här och där och så fick jag vänta JÄTTELÄNGE på varsågod. Jobbigast var den som låg på min ena tass och smarrade mig rakt i synen!
I lådan med bilder kom det konstiga ljud. Det var en tant som skrek jättehögt fast det verkade inte som hon hade ont. Då hade nog matte och husse brytt sig mera.
Nä, nu blev jag akut trött, måste sova. Man vet aldrig när man får chans till det igen! Klinga väcker ju mig så fort hon hinner, hon tror visst att hon är en prinsessa!


Vaski/HusetBus





Tillbaka till verkligheten



Efter två veckor med passning av liten valp så längtar jag tillbaka till jobbet. Eftersom Klinga tydligen är förprogrammerad på att väcka familjen klockan 6:18 så har dagarna blivit SÅ långa. Jag har bakat bullar, tvättat ALLT, skurat golven, sorterat, plockat, polerat och dammtorkat. Enda kontakt med omvärlden har varit per telefon. Min karriär som hemmafru är härmed över. Stafettpinnen lämnar jag med varm hand över till husse. Jag vill fortsätta med att gnälla över att jag inte hinner. Klinga är världens snällaste valp och Vaski tar hand om henne som den bästa hundmorsan. Jag har bara burit valpen ut och in för att kissa och bajsa. Okej, jag har visserligen börjat träna henne men det har inte varit alltför jobbig.
Om jag hade vetat att det var så här enkelt att ha valp så hade jag tagit hela kullen...JAG SKOJADE!
Tack snälla dottern som gjort det värsta jobbet med att flytta blogginläggen hit! Modern har ju inte gjort sig känd som någon datavirtuos.
Anja/HusetBus



fredag 13 mars 2009

Dagens ord-leverpej!

Torsdag 12 Mars 2009 12:11
Igår var vår förstamatte på besök! Vi fick varsitt tuggben som försvann i Vaskis gap direkt. Vänta bara Vaski...jag blir stor snart. Av förstamatten fick jag ett gosedjur som verkade bekant på lukten. Jag bet genast nosen av den! Se´n blev det gosekalas. Vi blev grundligt omklappade och jag fick NÄSTAN in ett tjuvnyp i förstamattens nos! Jag lyckades på husse i helgen och det är mitt hittills bästa.
Jag har redan börjat något som heter skolan. Jag känner mig ju lite blåst eftersom jag inte fattar ljuden som matte och husse gör. Vaski förklarar ibland, men ärligt talat...jag fattar inte ändå. Igår satt sig matte på golvet med mig och hade värsta goda lukten i en burk. Så liksom klickade det och jag fick det godaste jag ätit! Så höll det på. Klick-godis. Vaski satt en bit bort och det rann segt vatten ur hans mun, tihi! Det var bara jag som fick! Så kom det inget klick och då tittade jag förvånat på matte och då...KLICK-GODIS! Jag fattar lite mer nu. En sak har jag iallafall lärt mig. Det är "NEJ"! Jag har ibland tagit en tugga av katternas mat men då kommer det blött från nånstans och "NEJ" så det dånar. Okej, jag fattar. Det är skitjobbigt att vara prinsessa och inte få göra som man vill!
Prinsessan Klinga

Lilla jag och vovvarna

Måndag 9 Mars 2009 17:18
Vilken jobbig dag! Matte satt mig ENSAM i rullande huset och brummade iväg. Ingen Vaski alltså. Det var så otäckt att jag både bajsade och spydde. Se´n lämnade hon bort mig till tanten som var med matte och hälsade på mig hos min förstamatte. Hos henne bodde några vovvar. En snäll och klumpig och en galen och snabb. Klumpig gör inget för det har Vaski lärt mig vad det är, men galen och snabb var lite farligt. Tanten lärde mig en massa saker och gav mig godis och det var bra. Ungefär som matte brukar göra.
Jag gillar verkligen inte rullande huset! På vägen hem försökte jag kravla fram dit matte var men då blev hon sträng på rösten och sa "Nej". Jag trodde att prinsessor som jag alltid fick som dom ville! Tanten sa att jag var hund och inte prinsessa. Attans, så felinformerad jag blivit.
Vaski var iallafall glad då vi kom hem. Jag bet honom kärvänligt i läppen och han verkade gilla det(han skrek inte iallafall). Sén var jag med matte till skogen och jag var lös! Matte gick jättefort åt alla håll så jag var tvungen att hänga på om hon inte skulle försvinna. Jag fick jättemycket godis och matte sa att jag var duktig så jag är nog prinsessa ändå!
Klinga/The princess

Barnledig


Söndag 8 Mars 2009 16:03
Jag har varit på semester! Både igår och idag har husse och jag varit i skogen i flera timmar. Vi spårade och jag fick springa i linan. Det var jättekul att vara bara med husse och slippa ha Klinga hängande i skägget. Ibland blir hon väldigt påträngande, den tjejen. Det är okej bara man får vila sig ifrån henne då och då. Jag har ju Snoozan i färskt minne då hon bet sig fast i min överläpp så att jag skrek av svåra plågor. När hon slutade med tortyren så blev hon ju en kul kompis. Jag hoppas på detsamma med Klinga.
Matte och jag brukar öva med störning(gissa vem)då och då. Hon gör en bana genom köket, hallen och vardagsrummet. Vet ni hur svårt det är att komma ihåg det minsta lilla då det hoppar en störd valp runt tassarna på mig? Idag var banan "gå vid sidan", "sitt", "gå", "ligg", "gå", "kryp" och "gå", Slut. Jag kom varken ihåg "sitt" eller "ligg"! Vi fick öva JÄTTELÄNGE innan minnet kom tillbaka. Då jag kunde alltihop felfritt så kom det bästa. Belöningen! Matte hade gömt godis i katternas klättergrej. Jag fann alla!
Nä, nu är jag trött och måste sova.
Vi hörs/Vaski

Upptäcka världen utanför Huset Bus

Fredag 6 Mars 2009 08:38
Igår hände nå´t spännande! Matte ställde min bur i ett hus som sen började brumma och rulla. Lite otäckt var det i början men eftersom Vaski satt bredvid och verkade helt oberörd så bestämde jag mig för detsamma. Det brummade så mycket att jag somnade!
Rätt som det var så stannade huset och matte öppnade ena väggen. Vaski fick hoppa ut men jag som är så liten får inte göra det än så matte tog mig på armen. Jag längtar efter att få göra som jag vill!
Vi gick till ett ställe med jättemånga grejer och gubbar som dök upp här och där. Vaski tryckte sig före så att alla skulle bry sig med honom men jag vann för jag är så söt! Han är ju så gammal så han ligger ju ändå före på klapp och goslistan. Rätt som det var dök husse upp, kul!
Mindre kul var att då vi skulle åka hem så rumlade magen min väldeliga och blörp så kom min goda middag upp. Attans, den som var så smarrig. Jag tänkte återvinna den senare men av någon anledning tyckte inte matte det.
Vaski har tinat upp lite och busar med mig ibland. Han är ju inte den smidigaste men det gör inget för han är min storebror och bäst i världen!
Jag har fått reda på att mjaudjuren INTE är misslyckade hundar utan något som heter katter. Jag är glad att jag inte blev så´n för då hade jag bara gått omkring och mjaoooooat. Det är det enda dom gör, vet ni! Skittöntiga. Ibland hör man att dom ändrar om grejerna på taket eller nå´t för det dundrar och smäller uppepå. Och så mjaoar dom...kul.
Vaski hälsar att han tänker göra ett uppehåll i bloggen för en LÅNG tupplur. Han kan tänkas göra ett inhopp då och då.
Klinga/Huset bus

Toknatt

Tisdag 3 Mars 2009 14:32
Idag fick vi sovmorgon! Toker höll sig lugn hela natten. Matte var INTE glad på Toker i går natt. Han mjaoade och bonkade på grinden i trappen. Matte var upp och hysschade men han bara svarade MJAOO hela tiden. Oj, oj, oj matte var så arg! Till slut blev han tyst och matte lade sig. DÅ BÖRJADE HAN IGEN! Han måste vara dum i huvudet. Nu flög husse upp och jagade ner honom på bottenvåningen! Den enda som sov hela tiden var Klingeling!
Idag har Klinga och jag busat lite. Jag är inte riktigt säker på om det är roligt eller jobbigt med en valp i huset. Lite stolt är jag nog då hon vill ligga tätt intill. Fast det säger jag inte till nå´n. Man är väl en tuff kille!
Vaski/Storebror

Ekorre, en fågel, eller?

Söndag 1 Mars 2009 17:42
Idag har Klinga busat järnet! Hon är inte blyg den tjejen. Hon knyckte mitt gnagis som jag inte hunnit gömma men jag fick minsann inte ta hennes, som låg i buren. Jag hade sneglat länge på det eftersom hon inte verkade vilja ha det. Matte sa "Nej" och så var det med det. Jag får väl försöka hushålla med de fem andra gnagisarna som jag gömt. Som kompensation så åt jag upp Klingas mat som hon lämnat kvar. Smaskens! Matte sa att jag kommer att se ut som den tunna jag var då jag kom hit om jag fortsätter med tjuvandet. Pyttsan, jag tog bara ut ersättning för förlorat ben!
Idag såg jag ett litet djur med lång och yvig svans som var snabb som f-n! Matte kallade den för ekorre. Konstigt, tycker jag. En orre är ju en fågel säger husse. Jag blev lite till mig faktiskt. Det skulle ha varit kul att tävla om vem som var den snabbaste.
Nu är jag hungrig igen. Undrar om det finns några rester?
Vaski/Kille med aptit

Klingeling på er allihop!

Lördag 28 Februari 2009 17:48
Nu är hon här! Hon är ju förstås lite för liten att härja med men man hoppas att hon växer till sig. Först så trodde jag att hon var med Strängmatten för hon hade Klinga i famnen då dom kom. Det var en annan tjej med också som heter Jessica och hon klappade mig jättemycket. Det tyckte jag om. Då dom hade åkt så begrep jag att Klinga skulle var med oss. Det känns lite knepigt just nu. Jag håller mig nära matte och husse så de inte glömmer bort mig även om jag inte tror det innerst inne. Lite sur är jag på dom för dom har gett bort en lekis som jag tröttnat på till Klinga. Nu har jag börjat sakna den nå´t hemskt. Jag har gömt min gnagbensamling för säkerhets skull.
Husse har legat på golvet och busat och gosat LIKA mycket med oss så jag har nog oroat mig i onödan. Jag tror att jag kommer att gilla henne,bara hon slutar med att springa under magen på mig!
Vaski/Storebror

Insikt om mattes matbegär

Onsdag 25 Februari 2009 19:32
Insikt om mattes matbegär
Jag har kommit på en sak! Då matte får äta lite då hon kommit hem så blir promenaden roligare och längre. Idag var en så´n dag. Vi gick i en ny skog och det var jätteroligt med nya dofter och djup snö som jag sjönk ner i. Det är kul. Allt med snö är kul! Vi mötte en vovve+matte i skogen på den smala stigen. Skällde jag? Nähä, inte jag inte. Drog jag? Nähä, inte jag inte.
Man blir lortig då man går på gångvägarna nu. Då vi kom hem så blev det bad och pälsblåsning! Guvagött!
Nu är jag lagom trött och orkar inte ens gnaga på tuggbenet mer.
Två dagar kvar som singel...på lördag kommer hon, Klinga. Spännande...zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Zzzzzz/Vaski

Hoppfullt...

Söndag 22 Februari 2009 17:39
Igår hoppade jag över staketet! Busigt, va. Ni skulle sett matte, ha, ha. Hennes mun blev rund och se´n sa hon -VASKI, VAD F-N GÖR DU? Jag stod på gångvägen och flinade. Ja, det gjorde jag. En del säger att hundar inte kan flina men dom har inte sett mig. Jag såg att matte blivit bister i ansiktet så jag kom tillbaka och gick genom grinden som matte öppnat. Som straff fick jag sitta kvar på insidan och titta på då matte busade omkring på utsidan. Se´n öppnade matte grinden men jag fick fortfarande inte komma på utsidan förrän matte sa "varsågod" flera TIMMAR senare(nåja). Så gick vi och slängde bajspåsen i tunnan i lekparken.
På kvällen var matte, husse och jag ute på tomten. Det var jättemycket snö och husse och jag brottades medan matte flyttade snö från ett ställe till ett annat. Plötsligt så var matte på utsidan staketet och grinden stod på glänt! Vad tror ni jag gjorde då matte ropade? Hoppade över staketet IGEN! Jag blev liksom till mig och kunde inte låta bli. Nu fick jag samma straff som gången förut fast värre. Matte och husse busade båda två utanför och jag fick sitta innanför.
När jag visat att jag kan vara lydig så fick jag jaga husse på kullen! Det var skitjobbigt att springa så mycket, men kul! jag kan lova er att jag sov som en stock på kvällen.
Jag har också lovat att ALDRIG hoppa över staketet igen. Vi får väl se hur det går med det, hm.
Hej och hå/Vaski

Jag, smal och smärt

Lördag 21 Februari 2009 09:04
Snart är det över! Min bantning, alltså. 23,9 visade vågen i går. Tanterna i affären var helt stolliga i mig. Jag fick komma in bakom disken och godiset regnade! Strängmatten var med och drog ner hysterin lite men jag var nöjd ändå. Jag hann käka ganska många godisar ur lådan längst ner, slaska på grisöronen som stack ut ur korgen och grisa lite på märgbenen som någon lagt framför nosen på mig. Man får vara nöjd. Jag tror att Lummi och Snoozan fick såna där märgben för strängmatten köpte några. Eller så var dom åt hon henne själv. Nä, strängmatten har en konstig blank grej på tänderna som jag tror att benen skulle fastna i.
Det är sista veckan som singelkille. Nästa helg kommer min nya sambo Klinga. Det blir väl som vanligt fast annorlunda. Jag kommer ju att visa vem som bestämmer(hoppas det blir jag)direkt.
Jag kanske skall döpa om bloggen så att Klinga kan vara med på ett hörn. Ja, ja vi får se. Hon är så liten än så hon har väl inte så mycket att komma med.
Vaski/ Ännu singel

Storebror2

Lördag 14 Februari 2009 19:51
Jag är skittrött. Matte och jag gjorde värsta promenaden idag. Flera timmar. I början gick vi på ställen som var alldeles nya för mig. Det är jättejobbigt för mig som har jobbat som vakthund. Jag försökte smita före mattes ben i alla korsningar för att kolla läget men...tji fick jag. Matte sa "gå fint" hela tiden. det var bara att ge sig, liksom. Resten kände jag igen som tur var.
Jag var tvungen att lägga mig en stund då vi kom hem och vad händer då? Matte försvinner. Senare kom hon hem och då var husse med. Vad tror ni dom luktar? Nya vovvar! Detta börjar likna skrutt. Jag har fortfarande inte fattat att jag inte skall vara den ENDA HUNDEN i vår flock i fortsättningen.
Förvirrad/Vaski

Storebror...

Fredag 13 Februari 2009 18:31
Nu har jag fått veta vad som är på gång! Sist av alla, verkar det som. Jag skall bli storebror! Just nu vet jag inte om jag skall vara glad eller inte. Förvirrande. Idag då matte kom hem så hade hon med en påse med Snooze och Lummidoft. Varför det? Ska dom flytta hit också, tillsammans med lillsyrran? Jag fattar ingenting!
Igår var det faktiskt jättekonstigt. Matte och husse tittade på film. Ja, vad tror ni dom tittar på? En spännande "kör bil jättefort och skjut ihjäl så många du hinner under tiden". Såna filmer tycker ju husse om i vanliga fall(matte brukar fnysa). Nä, då tittade dom på en film om hur man sköter hundar! Det är så dags det, när dom har haft mig i nästan 2 år! Man blir lite mörkrädd då man tänker att jag kanske är alldeles felskött! Vad kommer härnäst? Skall man gå om allt från början? Eller har dom bytt mig mot andra vovven? Hjälp. jag vill inte flytta igen! Jag lovar att vara jättesnäll.
Nä, jag tror inte jag blir utbytt. Det skulle dom aldrig göra. Dom larvar sig alldeles för mycket med mig. När jag tänker efter så var det bara småvovvar på filmen. Det är ju inte jag. Jag tror att matte och husse är lite darriga över att få en valp i huset, men lugn, det ordnar sig, ni har ju mig. Jag fixar allt, jag lovar!
Vaski/The babysitter

Mr Perfect

Måndag 9 Februari 2009 18:04
Det börjar bli en vana att vara perfekt! Idag brydde jag mig INTE om en liten avlång sak med ett ben i varje hörn, inte heller en svart lurvig en utan ansikte.
Matte tycker tydligen att jag är en gammal man för det blev ingen långpromenad eller hopp i snön idag heller. Hon bara säger "försiktigt" och "sakta" hela tiden. Det är väl den attans tassen som hon tror jag skall tappa eller nåt. Jag har ju inte ont längre(igår på kvällen var den väldigt öm men man är väl kille)så varför överdriva?
I vårt hus har det blivit en konstig stämning de senaste dagarna. Jag berättade ju att det hade luktat vovvar om dom en dag men ingen har förklarat det för mig. Här är det tydligen bara att träffa andra hur som helst! Fräckt, tycker jag. Dom kan tydligen inte budordet "Du skall inga andra vovvar hava jämte mig".
Vaski/Abborrvägens Gud

Fyra ben i luften...är sämre än fyra på marken

Söndag 8 Februari 2009 19:45
Igår fick jag följa med matte i bilen. Vi hämtade Lummi och Lummimatten och for till Sommaroplanen. Yippii! Matte försökte att gå med mig i koppel en stund men då blev jag skogstokig. Jag ville ju springa, springa, springa! Tillslut gick hon med på att släppa mig men försökte att hålla mig lugn. Ha, ha, ha,! Jag for iväg som en oljad blixt och lika fort försvann alla tassarna från marken. Skit samma, jag har kul, tänkte jag. jag fick en rolig lekis av Lummimatten och den busade jag och matte med. Sén var det bus med Lummi. Ja, herregud så roligt vi hade.
Senare på kvällen då jag vilat en stund så fick jag ont i benet. Det var jobbigt att resa sig och då matte och husse undersökte benet så ojade jag mig. Det gjorde faktiskt så ont att jag inte orkade gnaga på nya gnagisen.
Imorse var benet bättre och eftersom det hade kommit SNÖ så tänkte jag, TJOHOO, hopp och lek men nej...matte sa bara "gå fint" och "sakta" hela tiden. Vadå, jag var ju bra i benet! Kanske lite öm men det skulle jag aldrig erkänna.
Undrar hur länge matte och husse skall överdriva min skada och inte låta mig leka i snön? Deppigt.
Idag kom matte och husse hem och luktade en massa hundar. Det luktade som jag själv fast annorlunda, liksom. Har dom hemlisar?
HalkbaneVaski

Djupa funderingar

Torsdag 5 Februari 2009 21:17
Det kunde ha slutat illa igår. Matte dök upp precis efter att jag loggat ut! Nu vet man ju inte om matte läser min blogg, hon är ju inte så värst bra på datorer men kanske strängmatten har lärt henne. Då blir det inte kul. Nu gäller det att vara värsta bästa uppfostrade vovven framöver. Idag har jag inte skällt på en enda fuling, inte plöjt fram i snön, jag har gjort som matte sagt hela tiden och inte jagat Skrållan. Matte verkar vara på bästa humöret så håll tummarna(eller tassarna)!
Jag tjuvlyssnade då matte och husse pratade om en kompis till mig! Dom funderade på en tax, vad nu det är för något. Hoppas att det är en hund för några fler katter är helt onödigt, tycker jag. Jag vill gärna ha en lekkompis som är mindre än mig så att jag vinner hela tiden. Fast både Snoozan och Lummi är ju mindre än mig förstås, men jag vinner ju inte ändå, attans! Då vill jag ha en JÄTTESTOR kompis istället som är så flöffig så den inte orkar hänga med mig. Ja, det vill jag ha! Undrar om en sån där tax är jättestor? Hoppas!
Vaski i djupa tankar

1,3 kvar!

Tisdag 3 Februari 2009 18:06
Idag var det vägning. Det går trögt nu på slutklämmen. 24,3 blev det idag fast det var två veckor se´n sist. Som vanligt fick jag godis vid kassan, men vad kände jag i luften? Det luktade annan hund än mig! Jag hade varit så upptagen med att försöka knycka godis ur lådorna att jag inte märkt att det vimlade av hundar i affären! Det var väl sent att börja skälla men några boff fick jag till innan matte sa -öööhhh och bonkade till mig i sidan. Jag skäms över matte då hon gör så, det är såååå pinsamt! Varför har jag fått en matte som låter så? Andra mattar jag hört säger-Mattes lilla plutt måste vara tyst nu annars blir matte lessen, förstår du lilla stumpedumpen. Så skulle jag vilja att matte sa, fast inte högt, alltså. Nu blev jag tyst väldigt snabbt så att ingen skulle lägga märke till mig och min knäppa matte!
Jag hann iallafall lägga märke till fyra(4) vovvar i affären samtidigt med mig, dä ni! Det var två riktiga hundar och såna små som matte och husse kallar råttor. Dom brukar jag inte bry mig om så mycket om jag inte är på skämthumör, förstås. Det kan vara kul att skrämma upp dom lite fast roligast är det då deras mattar blir rädda, ha, ha, ha! Matte blir ju inte så glad förstås men hon surar ju för minsta lilla, den kärringen! Opppss, vad sa jag? Det där kommer jag att få ångra... Måste skynda att stänga av, matte kommer!
-Vaski, vad skriver du?
Vi hörs!/Vaski

Upplevelser

Söndag 1 Februari 2009 16:26
Igår fick jag samma snacks som matte och husse! Dom lade såna goa kex som ser ut som figurer i kortleken på alla möjliga ställen. Husse fick ett hjärta på hövve och ett på axeln och då matte pekade på ett så fick jag ta det, men bara det! Sén fick jag vänta jättelänge på "Vassego" på det andra. Det var tydligen kvällen då jag skulle skälla för de sa "skall" hela tiden och då skulle jag tydligen skälla. Det var bara det att jag dreglade så mycket att det mest blev "morr","boff" och "gurgel". Faktiskt så blev det en stor blöt fläck i soffan!
Imorse tryckte kexen på. Jag försökte sova men det var omöjligt. Jag bytte plats 100 gånger och tillslut så mumlade det i mörkret: -Skall vi gå på kiss och bajspromenad? Matte räddade mig i sista stund! Se´n gick vi in och somnade om. Fast först väckte jag husse med en stor slabbedaskslick mitt i ansiktet!
Idag var det jätteroligt då jag fick följa med till nya skogen! Vi kom till ett ställe där det var vatten, fast hårt. Jag kunde springa UPPEPÅ vattnet! Jag for omkring hur som helst och då insåg jag att det skulle vara bra att ha kontroll på bakdelen också, den kom på efterkälken hela tiden.
Det är tröttsamt att vara aktiva vovven så sova är nästa punkt i programmet.
Snark/Vaski

Skrållan och jag

Torsdag 29 Januari 2009 19:49
En kväll blev matte svårt chockad! Av någon okänd anledning så är Skrållan inte överförtjust i mig fast jag älskar henne oändligt. Jag visar detta genom att springa efter henne genom huset och gnälla. Därför var överraskningen biggus då matte fann mig och Skrållan i samma soffa tittandes på TV! Det är säkert! Inget fejk med mutor eller hot!
Vaski/kattens vänner

Inte ett gram!

Söndag 25 Januari 2009 13:10
Jag står kvar på 24.4 fast jag inte fått en smula för mycket mat eller godis! Det tycker jag är orättvist. Därför fick jag en depression i affären och tröståt massor med laxkex som jag knyckte ur lådan. Se´n fick jag som vanligt godisar av tanterna vid kassan. Matte tabbade sig och köpte för mycket så hennes pengar inte räckte, ha, ha. Hon fick ringa husse som räddade henne ur knipan. Tänk om han hade vägrat, då hade vi kanske varit tvungna att stanna kvar i affären som gisslan. Fan, dumma husse. Jag dreglar då jag tänker på alla godisar och tuggisar som varit i mitt våld då.
Igår var vi i en ny skog. Jag fick springa hur som helst. Jag hoppade i lingonriset och fick upp det ena spåret efter det andra. Vi var ute jättelänge så min päls luktade äckligt och var full i grenar och pinnar. Därför blev det bad och hårblåsning då vi kommit hem. Åh, va gött!
Vaski/Skogens konung

Gissa bästa vovven!

Onsdag 14 Januari 2009 19:08
Vem är bäst i världen? Me, Vaski of course! Matte och jag är like peas and carrots. Igår hade vi en svacka men den är tillrättalagd idag.
Matte blir tårögd då hon böjer sig ner och klappar mig. Undrar om det beror på att hon älskar mig så mycket eller för att hon har skitont i ryggen. De lärde tvistar.
Vaski/Bäst i världen

Vaski & Lummi

LUMMI ÄR HÄR, VOV,VOV,VOV,VOV!
Hon har just kommit!

Första minuterna...
Lummi och jag springer runt, runt och emellanåt så sitter vi! Lummi är lite besviken ty kattmaten finnes ej på sin vanliga plats. Vart kan den vara? Och vart är katterna



Skit i katterna, matte har köpt gnagisar åt oss!
Först måste vi bara göra nå´t jobbigt, som att vänta.
Vaski/bengnagaren

Rapport från Huset Bus!

Lördag 10 Januari 2009 12:24
Vad är det för människor som finns här på Hammarö egentligen? Då gammelmatte släppte ut mig för kissning på tomten så kom värsta fula hunden utanför staketet. Jag kände plikten kalla och sprang dit och talade om att det är förbjudet att nosa på Vaskis staket. Då flinade matten med hövve på sne och lätt dumhunden sticka in nosen mellan spjälorna!!! Gammelmatte ropade att vi skulle gå in men jag hann ändå morra ordentligt! Hade jag fått som jag ville så hade det smällt i nosen på grishunden! Jag trodde att alla människor med vovve visste samma sak som min matte och gammelmatte vet. Man skall inte låta främmande hundar hälsa på varann och särskilt inte genom staketspjälorna! Åh, så förvirrad jag blir av alla konstiga människor. Min gammelmatte sa att jag skulle vara tyst och inte bry mig. Men jag såg hennes sura blick på tanten och FLEXIKOPPLET! Hon var i allra högsta grad på min sida, det såg jag.
Annars är allt bra här. Jag har fått lite dåligt med sömn men det jämnar ut sig för det har gammelmatte och gammelhusse också. Det är så varmt i Huset Bus. Jag är ju van vid arktisk kyla hemma.Då jag fick mat i morse åt jag på samma tid som Vaski. Ett steg närmare bättre bordskick! Jag är riktigt stolt över mig själv. Visserligen gick jag miste om Vaskis sista matkulor som jag brukar hinna smocka i mig innan han hunnit blinka. Men ärligt talat så var jag mätt idag.
Jag har fått låna Vaskis kackack. Det var okay, sa han för han har tröttnat på den. Jag tycker att den är skitkul! Den har fått sååå mycket stryk så ni anar inte.
Nu har vi varit i skogen med gammelmatte. Det var en upplevelse för oss att gå tillsammans utan att dra åt olika håll. Gammelmatte var lite svett i pannan i början men se´n gick det riktigt bra. Vi såg några fulhundar men gammelmatte stoppade handen i fickan och genast blev hon intressantare.
Klart, slut!
Lummi

Matte och hövvevärken.

Torsdag 8 Januari 2009 19:44
Ganska ofta har matte ont i bollen som numera har frisyr. Då blir det en väldigt kort och tråkig promenad. Idag blev det en sådan. En liten ljuspunkt var att jag klarade att möta en SVART vovve med tillhörande matte i MÖRKRET utan att skälla. Matte hade nya knäppen som hon fick av strängmatten idag. Jag tittade vovve-matte sa mitt namn-jag tittade på matte-knäpp-godis! Visserligen skelade jag en aning då vovven passerade men godisen regerar! Efter detta fick jag ett "stöllryck" och busade till det!
Eftersom matte hade smärta i roten så orkade hon inte busa som brukligt är men hon berömde mig ordentligt iallafall. Efter omständigheterna så fick det duga.
Nu tror jag att matte har piggnat till så jag hämtar lekisvargen som jag vann på kennelträffen i höstas och försöker få igång matte!
Tjingeling/Vaski

Voff, voff, voff!

Tisdag 6 Januari 2009 15:47
Idag har strängmatten varit här utan vovvar. Hon busade med mig, bara mig! Kul, kul, kul! Jag blev så till mig i trasorna att jag började skälla. Det gör jag då det är dretkul!
Se´n gjorde Strängmatten frisyr på matte. Det kallas så. Matte ser numera ut som en ganska cool matte efter att ha varit frisyrlös ett bra tag. Visserligen har hon för det mesta mössa men JAG vet att hon är snygg under den. Det är bra.
Vet ni, då vi åkt hem med Strängmatten så fick jag springa på stora planen! Nu när jag är smärta killen så orkar jag springa hur mycket som helst. Då matte smiter iväg så jagar jag ifatt henne, det är bara det att då har husse smitit iväg! Förr i tiden så hade jag inte orkat ladda om mer än några gånger och se´n behövt vila, men nu...oj, oj, oj. Matte är i och för sig inte så svår att hinna med eftersom hon alltid börjar skratta då jag jagar henne. Matte kan inte springa och skratta samtidigt, förstår ni. Lätt som en plätt. Husse däremot skrattar inte när han springer så där får jag lägga ner mig lite mer. Men kommer ikapp honom gör jag tillslut. Jag misslyckas aldrig.
Skrållan retar mig, det tycker jag inte om. Hon hoppar omkring mig och jamar och då jag börjar jaga henne så sticker hon som en oljad blixt bakom soffan eller högt upp där jag inte når henne. Då tar jag till mitt vapen, GNÄLL! Inte speciellt effektivt har jag märkt men vad finns annars...
Vaski/Han som gnäller på katter

1,4 kvar!

Måndag 5 Januari 2009 15:39
Vägning idag, 24,4kg! Mindre kul var att jag inte kom åt att knycka godis. Fast jag fick godis av tanten i affären så fort jag visade mig. Det är bra! Dom är väldresserade i den affären.
Efter att vi kommit hem badade matte mig och blåste pälsen på mig. Gött! Sén gömde hon godis i HELA huset och jag fann ALLA. Göttigöttgött!
Vaski/Charmtrollet

Äntligen lapphundsväder!

Söndag 4 Januari 2009 15:31
Det har varit hundväder idag! Lapphundsväder, alltså. Frostigt och kallt. Vi har varit i skogen idag. Jag fick upp massor med spår av alla det slag och samtidigt frost i skägget så matte och husse skrattade åt mig!
Denna helgen har jag motionerat jättemycket. Igår var matte och jag ute på äventyr i 2 timmar. Imorgon blir det vägning. Då skall jag passa på att knycka godis ur lådorna!
Vaski/Skogsjocke

Liten, vit hund saknas.

Torsdag 1 Januari 2009 19:30
Nu har Lummi åkt hem och katterna har kommit fram ur gömmorna. Det känns tomt men samtidigt så får jag ha matte och husse för mig själv. Jag kände mig lite utstött igår(snyft). Visserligen fick vi besök på kvällen och jag fick sitta i soffan så att alla kunde komma åt att klappa mig, mmmm...det var nog inte så synd om mig då jag tänker efter.
Innan hon åkte hem så var vi på skogspromenad. Jag blev som vanligt till mig i trasorna så matte var tillslut så sur på mig att Blocket var nära! Hon tjatade hela tiden om att jag skulle gå fint och inte dra, skit heller att jag gjorde! Det var ju hon som drog och inte hann med då jag gick fint, bah! Som vanligt så blev vi sams ganska fort, det är tur, tycker jag. Sur matte=ledsen hund.
Vaski/Lummis morbror

arkiv 2008 Lummibesök!

Onsdag 31 December 2008 18:07
Det var sant! Lummi kom med matte idag. Gud, vad kul! Vi har fått jättegod mat och se´n fick vi var sitt gnagben. Jag var lite dum och åt upp Lummis rödgröna dekor på gnagisen(skäms). En sväng i skogen har det också blivit och då var jag livvakt åt Lummi. Matte och husse tyckte det var onödigt men jag är ansvarig för mina anhöriga, så det så!
Nu ligger Lummi på husses mage och sover och det värker i mitt hjärta av avundsjuka men som den väluppfostrade vovve jag är får ingen veta det. Jag tiger och lider. Min husse...!!!
Fast det är jättekul då Lummi är här så jag får väl vänja mig.
Gott nytt år/Vaski

Kul i jul!

Tisdag 30 December 2008 18:13
Idag gjorde jag den hittills mest fulländade Vaskitacklingen! Hå, hå vad husse skrattade. Som ni säkert förstått så var det inte han som råkade ut för evil Vaski! Vi var i skogen och jag fick springa hur som helst och det var så ROLIGT!!!
Så skulle matte springa bort men då satte jag fart och jagade ikapp henne och...YIHOO, Vaskitackling med hela kroppen! Matte NÄSTAN trillade. Nästa gång då...
Vi hade jättekul i skogen och vet ni, jag fick upp ett spår. Det var ett sånt där "djur med vit rumpa som ibland går i trädgården"spår. Husse och jag sprang och sprang och sprang och sprang men inga djur såg vi. Men jag kände lukten minsann. Nästa gång skall jag ge dom en Vaskitackling, så det så!
Vi var på agiltyplanen också. Jag var duktigast som vanligt. Visserligen fick jag ett tokspel och rullade och kanade på gräset då matte försökte träna mig. Matte och husse försökte ibland att smita ifrån mig men det gick jag inte på. Jag var på hugget direkt, ja alltså inte bokstavligen. Jag brukar inte bitas, faktiskt.
Matte säger att Lummi kommer till oss imorgon, hoppas det, det brukar bli rajtan då!
Vaski/Vovven med styrka

Snoozan 1år, hurra, hurra, hurra!

Onsdag 24 December 2008 17:31
Snoozan fyller år idag! Jag visste inte att hon var så känd. ALLA, verkligen ALLA firar henne. Inte bara Snoozan får paket utan man ger varann paket också! I hela världen!!!! Jag tycker allt är konstigt men klagar inte eftersom jag också fick paket. Vet ni vad jag fick? Jo, först fick jag ett paket som inte var så intressant eftersom Snoozans verkade bättre. Men sén fick jag ett annat. Det luktade smarrigt om paketet och jag slet upp det lätt som en plätt. Vovvegodis! Det ALLRA bästa var ändå julkäppsgnagisen som strängmatten gav mig. Det har jag i munnen nästan hela tiden.
Hoppas att Snooze hade en bra födelsedag. Det tycker iallafall jag att hon hade eftersom jag fick paket! Nu har matte och husse lovat mig julmat, jag tror det blir rosa fisk, det tycker jag om!
Vaski/Snoozans Vänner